Kedlubny zapékané se sýrem
20.10.2011

8 středně velkých kedluben, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 syrová vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, 1 smetanu
Jak na to:Kedlubny uvaříme do poloměkka, očistíme je, vrchy odřízneme a spodní části vydlabeme. Odříznuté vrchy a vydlabané vnitřek rozmačkáme vidličkou, opepříme, přidáme posekané, natvrdo uvařená, vejce, větší část nastrouhaného sýra, pepř, sůl a promícháme. Hmotou naplníme kedlubny a poklademe je do vymazané mísy, nebo pekáče. Smetanu rozmícháme se syrovými vejci, strouhaným sýrem, případně solí a přelijeme ní každý kedluben v pekáčku. Dáme na 15 minut zapéct do trouby.
Podobné recepty:Kedlubnová polévka, Zapékané kedlubny s uzeným masem, Kedlubnový salát s olivami, Plněné kedlubny, Kedlubny plněné masem a žampiony