Hovězí maso
1.11.2011

1 kg hovězího zadního masa, 2 lžíce strouhanky, vepřové sádlo na vymazání pekáče, 150 g slaniny, 500 ml zakysané smetany, 500 g cibule, 500 ml kuřecího vývaru, 150 g tvrdého sýra, mletý pepř, sůl
Jak na to:Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč potřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno pekáče poklademe plátky slaniny, na ně dáme na kolečka nakrájenou cibuli a navrch maso. Vše zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Před dopečením maso polijeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapékáme ještě 5 až 10 minut.
Podobné recepty:Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí maso na celer, Hovězí maso Stroganov, Hovězí polévka s masem, Hovězí bifteky