Smetanovo-hlívová omáčka

40 g sádla, 40 g hladké mouky, vodu, sůl, 300 g hlívy, 20 g másla, mletou červenou papriku, 1 a 1 dcl smetany, 1 lžíci hladké mouky, citrónovou šťávu
Jak na to:Na sádle osmahneme mouku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme a na másle udusíme. Přidáme mletou červenou papriku a zalijeme omáčkou a smetanou, v níž jsme rozkvedlali 1 lžíci mouky, necháme přejít varem. Dochutíme citronovou šťávou.
Podobné recepty:Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Zeleninovo-hlívová omáčka, Pikantní hlívová omáčka, Americká hlívová omáčka, Smetanovo - žampionová omáčka