Smetanovo - žampionová omáčka
20.10.2011
100 g žampionů udušených na másle, citron, 50 g másla, 60 g hladké mouky, 4 dl vývaru, 2, 5 dl zakysané smetany, sůl
Jak na to:Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijeme vlažným vývarem, rozmíchejte, přidejte smetanu, osolte a za občasného míchání pomalu povařte. Uvařenou omáčku přeceďte, přidejte udušené žampióny, podle chuti ochuťte citronovou šťávou a krátce povařte.
Podávejte k vařenému masu jako přílohu spolu s knedlíkem.
smetanovo-sýrovo-žampionová omáčka na těstoviny, Smetanovo-sýrovo-žampionová omáčka na těstoviny, Žampionová polévka s brokolicovými knedlíčky, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Žampionová omáčka