Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem
27.9.2011
4 bílky, 25 dkg tvrdého sýra, 4 dkg strouhanky, sůl, pepř, paprika Smetanově-křenová omáčka: 1 zakysaná smetana, sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva, 2 lžíce křenu (kopcovité)
Jak na to:Sýrové koule: Do tuhého sněhu z bílků vmícháme nastrouhaný sýr, strouhanku a koření. Z těsta tvarujte kuličky, obalujeme ve strouhance a smažte do červena.
Smetanovo-křenová omáčka: Zakysanou smetanu ochuťte solí, mletým pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec vmíchejte křen. Namáčejte v ní sýrové koule.
Sýrové kuličky, Vaječná pomazánka s křenem, Marcipánové koule, Pštrosí vejce, Rajčata s vejci a křenem