Zeleninovo-hlívová omáčka

2.11.2011
Potřebujeme:

150 g hlívy, 30 g tuku, 30 g mouky, 350 ml drůbežího vývaru, 50 ml smetany, 30 g konzervovaného hrášku, 80 g uvařeného květáku, kopr, sůl, pepř, muškátový ořech, polévkové koření nebo vegetu na ochucení

Jak na to:

Hlívy nakrájíme nadrobno, tuk rozpustíme, utřeme s moukou, uděláme světlou jíšku, rozředíme ji studeným vývarem. Necháme sevřít, přidáme hlívy a povaříme 10 minut. Před dovařením vlijeme smetanu, přidáme hrášek, květák, posekaný kopr a ochutíme.

Podobné recepty:

Smetanovo-hlívová omáčka, Pikantní hlívová omáčka, Americká hlívová omáčka, Janovská hlívová omáčka, Hlívová polévka