Janovská hlívová omáčka

22.11.2011
Potřebujeme:

250 g hlívy, 80 g cibule, tuk, 30 g rajského protlaku, 30 g tuku na jíšku, 30 g mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 100 ml smetany, 30 g tvrdého sýra, sůl, pepř a česnek na ochucení

Jak na to:

Hlívy uvaříme, scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a chvíli podusíme. Tuk rozpustíme, utřeme s moukou. Uděláme světlou jíšku, rozředíme ji studeným vývarem, necháme povařit, přidáme cibuli a hlívy. 10 minut povaříme na mírném ohni, občas promícháme. Na konci vaření přidáme smetanu a nastrouhaný sýr, ochutíme.

Podobné recepty:

Janovská omáčka, Smetanovo-hlívová omáčka, Zeleninovo-hlívová omáčka, Janovská hlívové omáčka, Pikantní hlívová omáčka