Janovská omáčka

23.5.2008
Potřebujeme:

1 lžíce kaparů, 1 sardelka, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 stroužek česneku, 2 vypeckované olivy, 1 natvrdo vařený žloutek, 2 lžičky strouhanky, 1 kávová lžička octa, 4 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl.

Jak na to:

Kapary opláchneme, vymačkáme, sardelku vykostíme a spolu s olivami a česnekem jemně nasekáme a s vařeným žloutkem utlučeme v hmoždíři. Přisypeme strouhanku, přilijeme ocet a za pomalého přidávání oleje umícháme na hladkou omáčku . Osolíme, opepříme.
Podáváme k vařené rybě apod.

Podobné recepty:

Janovská hlívová omáčka, Janovská hlívové omáčka, Ruská omáčka, Karamelová omáčka, Česneková studená omáčka