Moskevské plněné zelí

Potřebujeme:

1 menší hlávku zelí, 500 g přerostlého bůčku (plece), 400 g rýže, 3 mrkve, 3-4 rajčata, 2-3 papriky, 1 cibuli nebo 3 dcl leča, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 3 dcl sladké smetany, 1 KL vegety, pepř, strouhanku, sůl, olej na pekáč

Jak na to:

Zelí rozebereme na listy a spolu s mrkví uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Větší pekáč potřeme olejem, posypeme strouhankou a vyložíme polovinou zelných listů. Rýži trochu osmahneme na oleji, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a povaříme, dokud voda nevsákne (10-15 min.). Maso umeleme. Vychladlou rýži, mrkev pokrájenou na kostky, mleté ​​maso, papriku, rajčata, cibuli nebo lečo, vegetu, pepř, sůl a vejce promícháme, naložíme do pekáče na zelné listy, propícháme obrácenou vařečkou a polijeme smetanou. Pak vše přikryjeme druhou polovinou listů, které potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě 40-45 minut. Podáváme teplé s bramborovou kaší jako hlavní jídlo, bez přílohy jako předkrm nebo studené se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě plněné zelím, Plněné drapáky, Bramborové plněné kuličky, Sterilizované papriky plněné zelím, Kuličky plněné uzeninou