Perníčky

Potřebujeme:

Těsto: 80 dkg hladké mouky, 15 dkg rostlinného tuku (Hera), 4 celá vejce, 28 dkg prosátého moučkového cukru, 4 lžíce rozpuštěného medu (nesmí být horký), 14 tlučeného nebo umletých hřebíčků, 1 KL skořice, 2 KL tlučeného nebo mletého anýzu, 1 lžičku sody, na potření 2 celá rozšlehaná vejce
Poleva: 2 bílky, 23-30 dkg moučkového cukru, citrónovou šťávu

Jak na to:

Vejce, cukr a tuk utřeme v míse (můžeme i v mixéru), přidáme koření, med a část mouky se sodou. Těsto přesuneme na vál, přidáme zbytek mouky (v případě, že se těsto roztéká, přidáme mouku) a vypracujeme těsto. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout. Z odpočinutého těsta vyválíme placky asi 1 / 2 cm široké a vykrajujeme tvary (nezapomeňte na dírku pro stužku). Pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova a okamžitě po upečení (ještě na plechu) potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky jsou hned měkké. Pak ozdobíme.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu