Květák zapékaný s těstovinou
2.11.2011
1 těstoviny, 1 květák, 3 lžíce másla, 1 lžíci hladké mouky, 3 až 4 dcl mléka, 100 g nastrouhaného sýra, zázvor, sůl, zeleninovou kořenící směs, 1 lžíci hořčice
Jak na to:Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Květák rozebereme, osolíme a krátce podusíme. Smícháme s těstovinami. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé omáčky přimícháme hrst strouhaného sýra, zázvor, sůl, zeleninovou kořenící směs a hořčici. Smícháme s květákem a těstovinami. Masu vylijeme do vymazaného pekáče, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Podobné recepty:Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák, Zapékaný květák s párkem, Zapékaný květák na italský způsob, Zapékaný květák