Pikantní hlívová omáčka

300 g hlívy, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 cibule, 30 g mouky, 1 l vývaru z masoxu, 100 ml bílého vína, mletou papriku, pepř, lžíci octa
Jak na to:Hlívu nakrájíme na větší kousky a povaříme 10-15 minut v osolené vodě. Na pánvi v rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, krátce povaříme. Přidáme víno a opět krátce povaříme. Nakonec přidáme uvařené hlívy, opepříme, osolíme, okyselíme a ihned podáváme.
Podobné recepty:Smetanovo-hlívová omáčka, Zeleninovo-hlívová omáčka, Americká hlívová omáčka, Janovská hlívová omáčka, Čertovské řízky