Čertovské řízky

Potřebujeme:

4 plátky vepřového karé, 3 vejce, 1 PL pálivé a sladké papriky, pikantní kečup, drcený kmín, pepř, sůl, majoránka, hořčice, worcester, olej
Omáčka: 1 malý rajčatový protlak, 1 cibule, 1 malá konzerva sterilovaného leča, 1 malá konzerva sterilizovaných žampionů

Jak na to:

Karé naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme. Z ostatních surovin připravíme marinádu, do které vložíme alespoň na 6 hod. maso. Řízky by v ní měli být celé ponořené. Pak je na rozpáleném oleji prudce osmažíme. Podáváme s pikantní omáčkou.

Omáčka: Na malém množství oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, sterilované žampiony a sterilizované lečo. Chvíli povaříme.

Podobné recepty:

Zapečený těstovinový mazec, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí