Zapékaný květák s mletým masem a sýrem

Potřebujeme:

500 g mletého vepřového plece, 2 cibule, mletou červenou papriku, sůl, pepř, oregano, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 větší květák, 2 větší brambory, 200 g tvrdého sýra, 1 sladkou smetanu

Jak na to:

Květák rozebereme na růžičky a vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Vybereme necháme okapat. Brambory očistíme a pokrájíme na kolečka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou červenou papriku, sůl, pepř a mleté ​​maso které dusíme asi 20 minut. Přidáme česnek a oregano. Když se maso udusilo a postili šťávu odstavíme z ohně. Mísu vymažeme trochou oleje, na spodek dáme brambory pokrájené na kolečka, na to navrstvíme květák nařezaný na 1,5 cm plátky, navrstvíme udušené mleté ​​maso, opět dáme květák a na vrch brambory. Jednotlivé vrstvy osolíme. Misku zalijeme sladkou smetanou, posypeme sýrem nastrouhaným nahrubo a posypeme oreganem. Přikryjeme a zapékáme v troubě asi 45 minut při teplotě 150 až 180 stupňů C.

Podobné recepty:

Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák s párkem, Zapékaný květák, Zapékaný květák se šunkou a sýrem, Zapékaný květák se sýrem