Tlačenka s hlívou

24.11.2011
Potřebujeme:

2 vepřové nožičky, 1 kolínko, kousek kůže, sůl, bobkový list, pepř, cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, kloboučky hlívy, česnek, majoránku, pepř, vegetu, kostku zeleninového bujónu

Jak na to:

2 vepřové nožičky, 1 kolínko a kousek kůže vložíme do studené vody a necháme přejít varem. Po sevření první vodu slijeme, aby nevznikly zákaly. Doplníme vodu, přidáme sůl, bobkový list, pepř, cibuli, česnek, kořenovou zeleninu a na mírném ohni vaříme. Když je koleno uvařené, vyjmeme ho, maso pokrájíme a kůži dáme ještě vařit. Potom vyjmeme kůže i nožičky, kůže na jemno umeleme a přidáme k masu. Vývar necháme vychladnout a odstraníme z něj mast. Opět dáme sevřít. Mezitím z hlívy připravíme jen kloboučky, převaříme jejich, opláchneme studenou vodou, pokrájíme na nudličky a vložíme do vývaru. Přidáme utřený česnek, majoránku, pepř, vegetu a kostku zeleninového bujónu. Sevřenou směs plníme do sáčků na tlačenku.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Kyselá polévka s hlívou, Lívance s hlívou, Knedlíčky s hlívou, Kvasnicová s hlívou