Zapečená rýže s bešamelem

uvařenou rýži natural ve vývaru, 150 g kuřecích prsou, sójovou omáčku, sůl, pepř, 60 g žampionů, olej, strouhaný parmezán, 50 g nastrouhaného taveného sýra, mléko, máslo, hladkou mouku, rajčata
Jak na to:Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme jejich, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Promícháme a pomalu je opečeme v pánvi na oleji doměkka spolu s nakrájenými žampiony. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel, který ochutíme solí a mletým pepřem. Do vychladlého bešamelu přidáme poloviční množství nastrouhaného tvrdého sýra. Zapékací mísu vymažeme a dáme do ní poloviční množství uvařené rýže, které polijeme trochou bešamelu. Na rýži dáme udušené kuřecí maso se žampiony. Přidáme na kolečka nakrájená rajčata a přikryjeme zbytkem rýže. Zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Hotové jídlo pokrájíme na kousky, které posypeme strouhaným parmazánem.
Podobné recepty:Růžičková kapusta zapečená se sýrem, Zapékané rybí filé se špenátem, Kapusta zapečená s rýží a uzeným masem, Zapečená rajčata s tuňákem, Paprika zapečená s masem a rýží