Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou

24.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřových kotlet, 100 g oleje, 80 g česneku, 200 g smetany, 2 lžíce brandy, 50 g másla, 1 kostku masoxu, petrželku, pažitku, bílý pepř, sůl

Jak na to:

Vepřové kotlety vykostíme a zbavíme blan a tuku, umyté plátky masa potřeme lehce česnekem, sladkou paprikou, posypeme bílým pepřem, zalijeme olejem a necháme chvilku odpočinout. Plátky masa pozvolna opékáme na železné pánvičce z obou stran. Opečené plátky vyjmeme a dáme na pánvičku rozehřát máslo, přidáme česnek nakrájený na plátky, lehce dusíme a zalijeme smetanou. Přidáme nasekanou petrželku a pažitku, brandy, rozdrobíme masox, vložíme maso a krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s ovocem, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Vepřové medailónky s avokádovou omáčkou