Vepřové medailónky s avokádovou omáčkou
14.9.2012
300 g vepřové panenky, 1 zralé avokádo, citronová šťáva, česnek, kyselá smetany, olivový olej, worcester, kajanské pepř, mletý pepř, sůl
Jak na to:Z avokáda vydlabejte dužinu a pokapejte ji citrónovou šťávou aby nezhnědla. Přidejte prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, pár kapek worcester, sůl a koření. Vše vyšlehejte do krémové omáčky.
Maso pokrájejte na zhruba 2 cm plátky a opečte na rozehřátém oleji z obou stran. Na talíři maso osolte, opepřete a přelijte omáčkou. Můžete ozdobit rajčetem, jako příloha je vhodná rýže.
Vepřové medailonky s ovocem, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou, Chuťovky s avokádovou pěnou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu