Brynzové pirohy
9.12.2011

1 kg brambor, 300 g hrubé mouky, vejce, sůl, 1 / 2 kg brynzy, 80 g uzené slaniny, kopr
Jak na to:Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme. Odložíme asi 200 g odložíme do nádivky. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
Piroh pomoučníme, těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky, které naplníme, přeložíme, dokola stiskneme a ve vroucí vodě uvaříme. Uvařené vyjmeme, posypeme brynzou, nadrobno nasekaným koprem a polijeme roztavenou slaninou.
Náplň: Brambory promícháme s polovinou brynzy.
Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Brynzové pirohy plněné uzeným masem, Krušnohorské pirohy