Vepřové s bylinkami
10.11.2011
600 g mletého vepřového masa, 2 cibule, 1 stroužek česneku, svazek petrželky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 sušenou feferonku, olivový olej, sůl
Jak na to:Nakrájenou cibuli, česnek, feferonku a petržel rozmixujeme s kmínem. Směs přimícháme k mletému masu, dochutíme solí a necháme asi 30 minut odpočívat v ledničce. Hmotu rozdělíme na 4 části a ručně vyformujeme 4 oválné karbanátky. Do každé dáme jehlu na ražniči nebo špejli, pomastíme jejich olejem a rovnoměrně opečeme na oleji nebo v troubě dozlatova.
Podobné recepty:Nakládaný sýr feta, Vepřové plátky v kečupu, Vepřové kotlety, Zajíc pečený s bylinkami, Omáčka k masu s bylinkami