Vepřové plátky v kečupu

29.11.2010
Potřebujeme:

4 plátky vepřové kýty nebo kotlety, 300 ml ostrého kečupu, 150 ml černého piva, 2 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř, provensálské bylinky, 1 lžíce másla

Jak na to:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, jemně okořeníme provensálskými bylinkami a potřeme česnekem. Kečup promícháme s pivem. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na hrubší kousky.
Do nádoby na pečení dáme máslo a nasypeme vrstvu cibule. Rozložíme plátky masa, přidáme bobkový list a nové koření a zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou. Vše pak rovnoměrně zalijeme směsí kečupu a piva.
Pečeme asi 50 minut až 1 hodinu. Během pečení můžeme pokrm promíchat.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Grilované medailony z vepřové svíčkové, Vepřové maso, Diabolák, Diabolák, Diabolák