Omáčka k masu s bylinkami
Potřebujeme:40 g másla, 3 lžíce mouky, 1 / 2 l vývaru, 1 lžíci libečku, 2 lžíce petržele, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 lžíce smetany, citrónovou šťávu
Jak na to:Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru a dobře povaříme. Ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme.
Odstavíme z ohně a přidáme žloutek rozšlehaným ve smetaně, promícháme s bylinkami a přidáme podle chuti citrónovou šťávu. Omáčku podáváme k vařenému masu, karbanátky, případně k uzeninám.
Sýrová omáčka k uzenému masu, Sýrová omáčka k uzenému masu, Horká červená omáčka, Horká červená omáčka, Česneková nevařená omáčka