Zapékané rajčata
15.11.2011

4 větší tvrdé rajčata, 125 g hlívy, 2 lžíce strouhanky, 20 g másla, 1 lžíci oleje, pepř, petrželku, sůl
Jak na to:Z rajčat odřízneme vršky a vydlabeme vnitřek. Očištěné a omyté hlívy nakrájíme na tenké plátky a udusíme na másle. Přidáme vydlabané dužinu z rajčat a opražené strouhanku. Přimícháme zelenou petrželku posekanou nadrobno a touto směsí naplníme rajčata. Uložíme do ohnivzdorné nádoby vymazané tukem, pokapeme olejem a asi 15 minut zapékáme ve vyhřáté troubě. Podáváme ještě teplé s chlebem nebo s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Zapékané špekáčky, Zapékané filé, Zapékané rajčata se sýrem a houbami, Hovězí steaky zapékané se sýrem