Zapékané rajčata se sýrem a houbami

Potřebujeme:

3 větší rajčata, 100 g sýra ementál, 100 g čerstvých žampionů, malou cuketu, salát, sůl, bílý pepř, lžíci másla, čerstvou bazalku

Jak na to:

Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené žampiony a na kostičky nakrájenou cuketu. Restujeme přibližně 7 minut, přidáme sůl a pepř. Promícháme a necháme na pánvi ještě asi 2 minuty. Pak směs odložíme. Rajčatům seřízneme vrch, zbavíme jejich jádřinců a naplníme směsí žampionů, cukety a nastrouhaného sýra. Navrch každé naplněné rajčata položíme lístek bazalky a tenkou hoblinu sýra. Vložíme do vyhřáté trouby (180 ° C) a zapékáme asi 15 minut. Podáváme na čerstvých listech salátu.

Podobné recepty:

Zapékané brambory se sýrem, Hovězí steaky zapékané se sýrem, Řízky zapékané s houbami a šunkou, Zapékané špagety, Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou