Hovězí steaky zapékané se sýrem
21.4.2008
4 rajčata, 4 steaky, sůl, pepř, větší lžíce másla, bazalka, 100 gramů nastrouhaného ementálu nebo goudy
Jak na to:Rajčata nasekneme a spaříme. Opatrně je oloupeme, vyndáme jadérka a nakrájíme na čtvrtky. Maso opláchneme, osušíme, naklepeme a posypeme pepřem. V hlubší pánvi rozpálíme máslo, vložíme steaky a osmažíme z jedné strany. Otočíme je, posolíme, rozložíme na ně rovnoměrně čtvrtky rajčat, posypeme bazalkou, strouhaným sýrem a případně ještě trochu opepříme a osolíme. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou ještě zhruba pět minut dusíme. Hotové steaky můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Podobné recepty:Hovězí steaky s camambertem, Metropolitan hovězí steak, Hovězí steak v těstě, Zapékané špagety, Hovězí steak s temperamentní Fazolkou