Švýcarské rolky s višňovou omáčkou

Potřebujeme:

8 ks palačinek, 30 dkg tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 5 dkg vanil.cukru, 5 dkg moučkového cukru, citronovou kůru
Omáčka: 40 dkg kompotovaných višní, solamyl, 6 dkg krystál.cukru, 5 cl griotky nebo sherry (může být i více)

Jak na to:

Uvaříme višně spolu s krystalovým cukrem a likérem. Když to začne vřít, vlijeme do této směsi solamyl rozpuštěný ve vodě (lijeme, dokud omáčka nemá správnou hustotu.). Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, polovinu citronové kůry, polovinu zakysané smetany a vše dobře vyšleháme. Touto náplní natřeme palačinky, které zabalíme švýcarským způsobem (nejprve přeložíme okraje a pak srolujeme). Palačinky musí být teplé (čerstvé). Rolky zalijeme omáčkou a zakysanou smetanou a posypeme moučkovým cukrem a zbytkem citronové kůry.

Podobné recepty:

Švýcarské role s višňovou omáčkou, Sýrové rolky, Vepřové s česnekem a nivou, Saigonské rolky, Orecchietti s hráškem a telecími roládkami