Švýcarské role s višňovou omáčkou

Potřebujeme:

8 palačinek, 30 dkg tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 5 dkg vanil.cukru, 5 dkg moučkového cukru, citrónovou kůru
Omáčka: 40 dkg kompotovaných višní, solamyl, 6 dkg krystál.cukru, 5 cl griotky nebo sherry (může být i více)

Jak na to:

Višně uvaříme spolu s krystalovým cukrem a likérem.
Když to začne vřít, vlijeme do směsi solamyl rozpuštěný ve vodě (lijeme, dokud omáčka nemá správnou hustotu.).
Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, polovinu citronové kůry, polovinu zakysané smetany a vše dobře vyšleháme.
Touto náplní natřeme palačinky, které zabalíme švýcarským způsobem (nejprve přeložíme okraje a potom srolujeme). Palačinky musí být teplé (čerstvé).
Rolky zalijeme omáčkou a zakysanou smetanou a posypeme moučkovým cukrem a zbytkem citronové kůry.

Podobné recepty:

Švýcarské rolky s višňovou omáčkou, Fazolové rock'n role, Smažená zeleninová rýže, Losos s višňovou omáčkou, Švýcarské brambory