Kapustová omáčka s hlívou

200 g růžičkové kapusty, 250 g hlívy, 1 cibuli, 400 g sádla, 3 vejce, 1 lžičku červené papriky, pepř, kmín, sůl, 300 g hlívy, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 cibule, 30 g mouky , 1 l vývaru z masoxu, 100 ml bílého vína, mletou papriku, pepř, lžíci octa
Jak na to:Kapusta očistíme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na malé kousky pokrájenou hlívu, okapaný, na čtvrtky pokrájený kapusta. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a přikryté dusíme. Když jsou hlívy měkké, přidáme červenou papriku, rozkvedlané vejce a mícháme do zhoustnutí. Podáváme s bramborami.
Podobné recepty:Kapustová omáčka s hlívou, Kyselá polévka s hlívou, Lívance s hlívou, Knedlíčky s hlívou, Kvasnicová s hlívou