Česnekové krůtí stehno

22.11.2011
Potřebujeme:

1 kg vrchního krůtího stehna, 15 dkg uzené slaniny, sůl, mletý bílý pepř, 2 dcl sladké smetany, 2 stroužky česneku
Dušená zelenina: 2 cibule, 7 dkg slaniny, 3 mrkve, 50 dkg kapusty, sůl, mletý bílý pepř, 1 PL vegety, 2 dcl zeleninový bujón

Jak na to:

Maso omyjeme, vykostíme, osolíme, opepříme a obložíme plátky slaniny. Uložíme do pekáče, zalije 4 dcl vody, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 90 minut. Pak odkryjeme, z masa vybereme slaninu, polijeme smetanou rozšlehanou se solí a prolisovaným česnekem, vložíme zpět do trouby a upečeme do křupavá. Během pečení poléváme šťávou.
Příprava zeleniny: Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, kapustu zbavíme košťál a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme cibuli, zeleninu, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme bujónem, přikryjeme a 30 minut dusíme.

Podobné recepty:

Voňavá krůta, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Krůtí stehno s bramborovými knedlíky, Zapékané krůtí stehno