Rebarborový koláč
Potřebujeme:1 / 2 kg polohrubé mouky, 50 g tuku, 300-350 ml mléka, 20 g droždí, 3 lžíce cukru, 1 kg rebarbory, sůl
drobenku: 150 g hrubé mouky, 75 g másla, 50 g cukru
Z mouky, mléka, tuku a kvásku vypracujeme řidší těsto, hned ho rozetřeme na vymazaný plech a dáme vykynout. Rebarborový listy odřízneme při samém spodku rostliny, stonek oloupeme a nakrájíme na kostky. Když je koláč nakynutí, posypeme ho krystalovým cukrem a navrch rozložíme pokrájenou rebarboru. Z hrubé mouky, másla a moučkového cukru uděláme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme dochutit skořicí.
Podobné recepty:Rebarborový koláč s jahodami, Rebarborový-jahodový koláč, Patrový rebarborový zákusek, Patrový rebarborový zákusek, Patrový rebarborový zákusek