Perníčky

Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 2 větší vejce, lžičku mleté ​​skořice, 5 ks mletých hřebíčků, lžíci citrónové šťávy, 40 g mletých ořechů, 2 lžíce medu, ½ lžíce jedlé sody, 1 žloutek na potření
Poleva: 150 g prášku . cukru, 1 bílek

Jak na to:

Do prosáté mouky vmícháme cukr, ořechy, skořici a hřebíček. Med zahřejeme a přidáme jedlou sodu. Vznikne pěna, kterou vlijeme do mouky. Přidáme vejce a vypracujeme. Těsto necháme odležet v chladu, pak ho rozválíme na tloušťku 5 až 7 mm a ozdobnými formičkami vykrajujeme perníčky. Poklademe je na vymazaný plech, potřeme žloutkem. Některé ozdobíme rozinkami nebo ořechy. Upečeme ve vyhřáté trouby. Z bílku ušleháme sníh a přidáme prosátý cukr. Vznikne krémovitá hmota, kterou ozdobíme perníčky podle vlastní fantazie. Na ozdobení stačí mikrotenový sáček, na kterém v rohlíku uděláme malou dírku.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu