Cibulová polévka
28.11.2011

200 g cibule, 40 g sádla, 40 g tvrdého sýra na posypání, masový vývar (vývar z kostí), 4 plátky veky (bílého chleba), tuk na osmažení, pepř, sůl
Jak na to:Očištěné brambory nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme na sádle dozlatova, zalijeme masovým vývarem, osolíme, okořeníme mletým pepřem a uvaříme doměkka. Polévku přecedíme a uvařenou cibuli přetřeme. Podáváme v ohnivzdorných miskách tak, že do každé misky nalijeme polévku, navrch položíme tenký plátek osmaženou sendviče (chleba), posypeme strouhaným sýrem a vložíme na několik minut do vyhřáté trouby, nebo mikrovlnné trouby. Podle chuti můžeme do polévky přidat i nakrájenou pažitku.
Podobné recepty:Cibulová polévka, Cibulová polévka, Cibulová polévka s kozími krutony, Cibulová polévka, Cibulová polévka