Bůčková roláda

1 kg libového vepřového bůčku, 150 g hlívy, tuk, 50 g suché housky, 20 g kaparů, vejce, petrželku, 500 g jablek, 50 g kečupu, sůl, pepř, česnek a majoránku
Jak na to:Horní vrstvu bůčku odřízneme, boky vyrovnáme a naklepeme. Připravíme si plát na roládu. Očištěné a omyté hlívy pokrájíme na nudličky a osmahneme. Namočenou housku vymačkáme, umeleme spolu s odřezků, smícháme s hlívou, kapary, vejcem a s sekanou petrželkou a ochutíme. Rovnoměrně rozložíme po připraveném bůček, svineme do rolády, svážeme nití, polijeme tukem a za občasného podlévání upečeme. Jablka oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a před ukončením dušení přidáme spolu s kečupem k masu. Měkké maso vyjmeme, šikmým řezem pokrájíme na porce a polijeme ochucenou šťávou.
Podobné recepty:Bůčková roláda s kysaným zelím, Bůčková vepřová roláda, Bůčková roláda, Bůčková roláda, Bůčková roláda