Bůčková roláda

22.4.2008
Potřebujeme:

Na maso: mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl náplň : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)

Jak na to:

Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na mokré utěrce. Placku pokryjeme plátky salámu, na salám dáme usmažená vejce na cibulce a okurky( můžete přidat sterilovanou papriku) . Srolovat, pořádně uhladit a na vymazaný pekáč dáme péct.Pečeme prvně na mírném stupni asi 175 - 20 min. (aby roláda nepraskla) a pak přidáme na 210 stupňů, za častého podlévání pečeme do hněda.Podáváme s bramborovým salátem a nebo studenou na chleba.

Podobné recepty:

Bůčková roláda s kysaným zelím, Bůčková vepřová roláda, Bůčková roláda, Bůčková roláda, Bučková vařená vepřová roláda