Škvarkové hlemýždě

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 1 dcl oleje, 2 lžičky soli, ½ l mléka
Na kvásek: 2 dcl mléka, 1 PL cukru, kostku kvasnic
Na nádivku: 250 g škvarků, 200 g pokrmového tuku, sůl, pepř, vejce na potření

Jak na to:

Z mouky, oleje, mléka, soli a kvásku zaděláme těsto, které necháme vykynout.
Škvarky s tukem umeleme a uděláme nádivku. Těsto rozválíme na obdélník a rozřežeme na 6 cm široké pásy. Každý pás natřeme náplní, srolujeme a zatočíme do šneka. Potřeme vejcem a dáme do trouby při teplotě 200 ° C na 20 minut.

Podobné recepty:

Škvarkové pagáče se smetanou, Škvarkové pagáče, Škvarkové Pagáče, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně