Škvarkové pagáče

11.10.2011
Potřebujeme:

70 dkg polohrubé mouky, 40 dkg škvarků, 2 žloutky, 4 dkg droždí, / 1 dcl vlažného mléka, kostku cukru /, 2 1 / 2 dcl vlažného mléka, 2 KL soli, 1 PL octa

Jak na to:

40 dkg mletých škvarků smícháme s 20 dkg mouky, octem a necháme stát. 50 dkg mouky, 2 žloutky a kvásek smísíme a zpracujeme s mlékem na vláčné štrúdlové těsto, které rozdělíme na 2 části a necháme vykynout. Potom mezi 2 těsta vložíme Škvarkové masu a rozetřeme ji, 3-krát přeložíme po 20 minutách. Nakonec vykrajujeme pagáčiky, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě.

Podobné recepty:

Pagáče, Pagáče, Škvarkové pagáče se smetanou, Škvarkové Pagáče, Pagáče