Jednoduché perníčky
21.11.2011
500 g medu, ½ šálek vody, 250 g žitné mouky, 250 g pšeničné mouky, 100 g nadrobno pokrájený citron, 20 g perníkového koření, 20 g jedlé sody
Jak na to:Med svaříme s vodou a necháme vychladnout. Žitnou i pšeničnou mouku prosejeme na desku, přidáme citronát, perníkového koření a s medovou vodou vypracujeme na tuhé těsto. Nakonec přimícháme jedlou sodu, těsto zakryjeme a necháme 24 hodin odležet. Těsto rozválíme na tloušťku 5 mm, vykrojíme ozdoby a pečeme na vymaštěném plechu v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Podobné recepty:Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu