Guláš s bramborovým knedlíkem

3.1.2012
Potřebujeme:

vepřové maso, guláš v prášku, rajčata, papriku, olej, bramborové těsto v prášku

Jak na to:

Rajčata překrojíme a vyřízneme z nich tvrdou zelenou část. Nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Nakrájíme papriku.
Do hrnce nalijeme trochu oleje, abychom podusili maso. Kostky masa osmažíme do bílá a zalijeme cca 6 dcl vody. Hned tam vsypeme sáček guláše, nečekal Dokud voda Sevře, pak se těžko rozmíchává.
Vsypeme Rajčata a papriky. Zamícháme a necháme Přejít varem, potom přikryjeme. Během dušení sem tam zamícháme, aby se maso nepřichytávalo.

Knedlíky: Dáme Sevře vodu do většího hrnce. Do misky vsypeme těsto a dolijeme vodu. Těsto by melo mít hustotu asi jako kynutí, nesmí být moc tuhá, aby nebylo knedlíčky tvrdé. Z těsta vyformujeme knedlíčky.
Když voda Sevře, dáme do ní nachystané knedlíky. Vaříme jejich cca 20 min, pak samy vyplavou na povrch a Tehdy je můžeme vybrat.
Po dovaření guláše a knedlíky, tyto knedlíky zalijeme gulášem a podáváme.

Podobné recepty:

Kuře na pivu, Králík po Šumavsku, Králík na křenu, Syrečkový šok v pivním těstíčku, Vepřove na porku