Fazolová polévka

Potřebujeme:

300 kořenové zeleniny, 200 g tmavé fazolí, 150 g uzeného masa, 150 g brambor, olej, sůl, celý pepř, bobkový list, mletou červenou papriku

Jak na to:

Fazole namočíme na několik hodin do studené vody. Pak ji uvaříme do poloměkka. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme v hrnci na oleji.
Přidáme mletou červenou papriku, sůl, celý pepř a bobkový list, smícháme, zalijeme vodou, přisypeme předvařené fazole a spolu vaříme asi 30 minut.
Potom do hrnce přidáme nakrájené brambory a uzené maso a vaříme do změknutí. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a můžeme zjemnit smetanou.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem