Obrácený koláč s hruškami
3.1.2012
4 čerstvé hrušky, 300 g krystalového cukru, 150 g másla, tymián, 100 g pistáciových oříšků, 300 g listového těsta
Jak na to:Cukr v pánvi necháme na mírném plameni zkaramelizovat, přidáme máslo a tymián a nalijeme ho do dortové formy vymazané máslem.
Karamel hustě posypeme sekanými oříšky a na ně poklademe plátky očištěných hrušek. Listové těsto rozválíme na tenký plát a zakryjeme jím připravené ovoce.
Koláč pečeme v troubě zahřáté na 190 ° C asi 20 minut. Po upečení ještě teplý otočíme a dáme vychladnout.
Obrácený koláč s hruškami, Jablečný koláč - obrácený, Obrácený jablečný koláč, Obrácený jablečník, Obrácený jablečník