Obrácený koláč s hruškami
3.10.2012
Těsto: 4 čerstvé hrušky, 300 g krystalového cukru, 150 g másla, tymián, 100 g pistáciových oříšků, 300 g listového těsta
Jak na to:Cukr v pánvi nechte na mírném plameni zkaramelizovat, přidejte máslo a tymián a nalijte ho do dortové formy vymazané máslem. Karamel hustě posypte sekanými oříšky a na ně poklademe plátky očištěných hrušek. Listové těsto rozválejte na tenký plát a zakryjte jím připravené ovoce. Koláč pečte v zahřáté troubě na 190 ° C asi 20 min. Po upečení ještě teplý otočte a dejte vychladnout.
Podobné recepty:Obrácený koláč s hruškami, Jablečný koláč - obrácený, Obrácený jablečný koláč, Obrácený jablečník, Obrácený jablečník