Obrácený jablečník

27.3.2012
Potřebujeme:

jablka, 5 vajíček, hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ hrnku mléka, ½ hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, skořicový cukr, čokoládová poleva na vrch - čokoláda na vaření plus půl cery

Jak na to:

Na plech položte pečící papír. Na papír nastrouhejte jablka. Posypte skořicovým cukrem, příp. si smíchejte obyčejný krystalový cukr s mletou skořicí a výsledkem bude skořicový cukr. Jablka nechte odpočívat.
Zatím udělejte těsto. Vymíchejte žloutku s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přilévejte olej, mouku, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a o chvíli ho po částech zapracujte do těsta. Udělejte těsto.
Těsto vylijte na nastrouhané odpočaté jablka se skořicí. Uťapkejte a vyhlaďte. Pečte rychle asi 20-25 minut při teplotě 180 stupňů.
Pak koláč nechte vychladnout a zatím si vezměte velkou desku nebo druhý plech, na který koláč otočeními. Na desku položte pečící papír. Desku s papírem převraťte na plech s upečeným koláčem a jedním pohybem rukou o 180 stupňů koláč otočte. Mastný papír pomalu odstraňte.
V mikrovlnce roztaví celou čokoládu s méně než poloviční Cero. Čokoládovou polevu rozetřete na koláč.

Podobné recepty:

Obrácený jablečník, Obrácený jablečník, Obrácený jablečník, Sýrové košíčky - dekorace, Jablečník