Venušina roláda

Potřebujeme:

800 g krůtích prsou, 50 g nastrouhaného sýra typu ementál, 3 vajíčka, ½ l bílého vína, ½ l slepičího vývaru (zeleninového), 2 šalotky, 4 lžíce smetany, 50 g čerstvých bylinek (nejlépe špenátové listy a pažitka), sůl, mletý pepř

Jak na to:

Uděláme smaženici z vajec. Přidáme do ní nastrouhaný sýr, nasekané špenátové listy a pažitku, osolíme a opepříme. Omyté a osušené krůtí prsa rozřízneme ostrým nožem na plátky.
Potřeme jejich bylinkovou směsí, stočíme a převážeme nití. Osolíme a opepříme.
Na rozehřátém oleji osmažíme roládu z obou stran, podlijeme vínem, přikryjeme a dusíme (můžeme dusit i v troubě) asi 1 hodinu.
Vyjmeme maso a šťávu zředíme vývarem a dochutíme smetanou.
Omáčku servírujeme zvlášť. Podáváme s bramborovými pusinkami.

Podobné recepty:

Venušina roláda, Venušina polévka, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa