Kapustnica s uzeným masem
22.12.2011

300 g přerostlého uzeného bůčku, 500 g brambor, 300 g kysaného zelí, 0,2 l zakysané smetany, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci mleté červené papriky, 30 g másla, 2 stroužky česneku
Jak na to:Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a vaříme ve vodě. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, 10 minut povaříme, přidáme nakrájenou kysané zelí i se šťávou a uvaříme doměkka.
Ve vodě rozšleháme lžíci hladké mouky, zředíme ji smetanou a vlijeme do polévky. Nakonec zamícháme do másla mletou červenou papriku, přidáme do polévky a ještě 10 minut vaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
Kapustnica s uzeným masem, Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem, Kapustnica s uzeným masem, Kapustnica s kroupami, uzeným masem a houbami