Kapustnica s kroupami, uzeným masem a houbami
20.7.2012
1,5 l zelňačky (bez zelí), 0,5 l vody, 500 g uzeného masa (vepřové, skopové), 100 g sušených hub, 100 g velkozrnný krup, 20 g polohrubé mouky, lžíce sádla, kmín, sůl, 2 dl smetany
Jak na to:Ve směsi zelné vody a vody (poměr můžeme podle chuti upravit) uvaříme maso a houby. V jiné rendlíky uvaříme kroupy. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme. Z masti a mouky upražíme bledou jíšku, zředíme studenou vodou a kapustnici sní zahustíme. Do vařící polévky přisypeme scezené kroupy, kmín, sůl podle chuti a nakonec dobře rozmíchanou smetanu a pokrájené maso. Po chvíli odstavíme a můžeme s chlebem servírovat.
Podobné recepty:Kapustnice s kroupami, uzeným masem a houbami, Šoulet, Slovenská kapustnica, Východniarska polévka, Tchynina kapustnica