Tchynina kapustnica
4.5.2012
1 - 1,5 kg kysaného zelí i s vodou, voda, 300 g štiplavé klobásy, 300 g jemné klobásy, 300 g čabianske klobásy, celý pepř, sušené houby, bobkový list, polévkové koření
Jak na to:Pokrájené kysané zelí vaříme se sušenými houbami, pepřem a bobkovým listem v přiměřeném, ne velkém množství vody. V polovině vaření postupně přidáváme klobásu. Ustavičně chutná. Na korekci chuti, zejména slanosti, používáme polévkové koření. Nakonec přilijeme zelné vodu, podle toho, nakolik chceme mít kapustnica kyselou. Povaříme. Kapustnica musí být hustá, aby v ní lžíce stála. Podáváme s bílým chlebem.
Podobné recepty:Kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica, Kapustnica s bramborovým chlebem