Kapustnice s kroupami, uzeným masem a houbami
5.12.2011
1,5 l zelňačky (bez zelí), 0,5 l vody, 500 g uzeného masa (vepřové, skopové), 100 g sušených hub, 100 g velkozrnný krup, 20 g polohrubé mouky, lžíci sádla, kmín, sůl, 2 dcl smetany
Jak na to:Ve směsi zelné vody a vody (poměr můžeme podle chuti upravit) uvaříme maso a houby. V jiném rendlíku uvaříme kroupy. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky a odložíme.
Z masti a mouky upražíme bledou jíšku, zředíme studenou vodou a kapustnica ní zahustíme. Do vroucí polévky přisypeme scezené kroupy, kmín, podle chuti sůl a nakonec dobře rozmíchanou smetanu a pokrájené maso. Po chvíli odstavíme a můžeme s chlebem servírovat.
Šoulet, Východniarska polévka, Kapustnica s kroupami, uzeným masem a houbami, Kapustnice s kroupami, Kapustnice s kroupami