Grilovaný chřest ve slanině s ředkvičkami

100 g čerstvého chřestu, 50 g oravské slaniny, sůl, vegetu, 50 g ředkvičky, pórek, česnek, olivový olej nebo máslo
Jak na to:Chřest oloupeme a 15 minut vaříme ve slané vodě. Pak ji obalíme v plátcích slaniny a zpevníme párátkem. Osolíme a grilujeme na oleji do zlatová.
Na oleji nebo másle podusíme na kolečka nakrájené ředkvičky spolu s pórkem pokrájeným na nudličky. Ochutíme vegetou a trochou prolisovaného česneku.
Na talíř klademe dušenou ředkvičky a na ni grilovanou chřest. Jako přílohu podáváme máslově-bylinkové toasty z rohlíků nakrájených na kolečka.
Fritovaný chřest ve slanině s ředkvičkami, Grilovaný španělský salát s jablky a piniovými oříšky, Chřestové kapučíno, Chřest se smetanou, Grilovaný lososový "sandwich" s chřestem, bramborem a holandskou omáčkou