Fritovaný chřest ve slanině s ředkvičkami

Potřebujeme:

100 g čerstvého chřestu, 50 g oravské slaniny, sůl, vegetu, 50 g ředkvičky, pórek, česnek, olivový olej nebo máslo

Jak na to:

Chřest oloupeme a 15 minut vaříme ve slané vodě. Pak ji obalíme v plátcích slaniny a zpevníme párátkem. Osolíme a grilujeme na oleji do zlatová. Na oleji nebo másle podusíme na kolečka nakrájené ředkvičky spolu s pórkem pokrájeným na nudličky. Ochutíme vegetou a trochou prolisovaného česneku. Na talíř klademe dušenou ředkvičky a na ni grilovaný chřest.
Jako přílohu podáváme máslově-bylinkové toasty z rohlíků nakrájených na kolečka.

Podobné recepty:

Grilovaný chřest ve slanině s ředkvičkami, Chřestové kapučíno, Chřest se smetanou, Chřest po maďarsky, Milánský chřest