Chřest se smetanou
8.6.2012
1200 g bílého chřestu, 200 ml sladké smetany, 2 PL másla, 1 PL petrželky, muškátový oříšek a sůl
Jak na to:Chřest oloupeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vývar slijeme a odložíme stranou. Na rozehřátém másle osmahneme chřest, podlijeme trochou vývaru, přilijeme sladkou smetanu a přikryté pomalu dusíme 10 - 15 minut doměkka. Pak přidáme petrželku, nastrouhaný muškátový oříšek a pomalu vaříme, dokud omáčka mírně nezhoustne. Chřest na smetaně podáváme s uvařenými bramborami pokapaný máslem a posypaný petrželkou.
Podobné recepty:Zapékaný chřest, Kuřecí maso zapečené s chřestem, Chřest na maďarský způsob, Milánský chřest, Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty